Spelregels


Hoe steekt het spel in elkaar?

Je speelt met een eigen wielerploeg waarvoor je zelf een naam bedenkt. Op het inschrijfformulier vul je de namen in van tien renners. Als renners uit jouw ploeg in een etappe bij de eerste tien eindigen, dan verdienen ze punten.
Wil je eerder inschrijven dan de lijst met rugnummers bekend is, vraag dan een inschrijfformulier aan via TFS90

Hoe stel je een ploeg samen?

Iedere ploegleider mag maximaal honderd 'waardepunten' benutten om een ploeg van tien renners samen te stellen. De lijst met renners die punten kosten vind je onder deze link. Meer dan 100 waardepunten mag je ploeg niet vertegenwoordigen. Minder mag natuurlijk wel. De lijst van renners is samengesteld op basis van de resultaten die de coureurs dit en voorgaande jaren hebben behaald en waarbij de prestaties in de tour van vorig jaar extra zwaar meewogen. Renners die niet op de lijst staan 'scoren' nul waardepunten. Het kan zijn dat er renners op de lijst voorkomen die niet meedoen. De definitieve startlijst vind je hier.

Wat gebeurt er als één van je renners niet aan de start verschijnt?

Doen één of meer renners uit jouw ploeg niet mee aan de eerste etappe van de Tour dan vult de spelleiding jouw ploeg aan met een renner van gelijke waarde. Je kunt ook een wijziging zelf doorgeven door voor de start van de eerste etappe te bellen naar 06-55777080.

Hoeveel kost het om mee te doen?

Meedoen kost 6 Euro per ploeg. 5 Ploegen kost 25 Euro. (Je mag maximaal 5 ploegen inschrijven.) Maak het geld z.s.m. (in ieder geval voor de tweede tourweek) over op bankrekening NL85 ASNB0850367980 t.n.v. R. Hendriks TFS te Hei en Boeicop. Vermeld bij je overschrijving de namen van de ploegen waarvoor je betaalt. Dat maakt de verwerking eenvoudiger.