Punten


Hoeveel punten kan je verdienen?

Als renners uit jouw ploeg goed presteren, dan verdienen ze punten voor je. Wint één van jouw renners een etappe dan ontvang je 15 punten, wordt iemand uit jouw ploeg tweede dan verdient hij 12 punten. De derde plaats levert 10 punten op en de volgende plaatsen respectievelijk 8-6-5-4-3-2-1 punten. Om meer punten te scoren kan je ook jokers inzetten. Een joker inzetten bij een etappe betekent dat je een renner uit je ploeg aanwijst die in die etappe dubbele punten voor je verdient. Wint jouw 'joker' de etappe dan levert dat dus 30 punten op, een tweede plaats 24 punten etc. Je kent iedere renner een joker toe maar wel in verschillende etappes.

Behalve punten per dag, kan je extra punten vergaren aan het slot van de Tour. Eindigt één van jouw renners in het algemeen klassement (gele trui) bij de eerste tien, dan verdien je bonuspunten. Een eerste plaats levert 30 punten op, een tweede 20 punten en de volgende plaatsen respectievelijk 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 en 1. Eindigt een renner uit jouw ploeg in het puntenklassement (groene trui) of het bergklassement (bolletjestrui) bij de eerste drie dan verdienen zij 30, 20 of 10 bonuspunten. Eindigen een of meer renners op dezelfde plaats dan leveren beide rennens de punten van die plaats op.

Naast het algemene klassement strijden de tfs-ploegen ook elke etappe om het dagklassement. Het dagklassement wordt gewonnen door de ploeg die de winnaar van de etappe in zijn gelederen heeft. Heeft geen enkele ploeg deze renner dan wordt gekeken naar de renner die tweede is geeindigd, enz. Mochten meerdere ploegen de winnaar hebben dan kijkt TFS of deze ploegen een joker op de winnaar hebben ingezet. Mochten meerdere ploegen dit gedaan hebben dan kijkt TFS welke ploeg ook de tweede (en zo nodig derde, vierde enz) renner in de etappe heeft. De ploegentijdrit telt niet mee.